Hans
Scholte in ’t Hoff

Biografie

Hans Scholte in ’t Hoff

Hans is geboren in 1945 te Enschede. Van 1964 tot en met 1968 studeerde Hans aan de AKI Academie voor Kunst & Industrie te Enschede. Naast zijn studie grafisch ontwerpen en industrieel vormgeven besteedde Hans ook veel tijd aan de schilderkunst.

Na zijn studie was Hans van 1970 t/m juni 2006 werkzaam als grafisch ontwerper / art director in de reclame/communicatie branche, zowel in dienstverband als freelancer en (mede) eigenaar van LSCC Creatieve Communicatie nu Home of Happy Brands te Lochem.

Hans heeft in juni 2006 de reclame verlaten om terug te keren naar zijn passie, de schilderkunst. Hij schildert zowel in magisch realistische/surrealistische, figuratieve als abstracte stijl en gaat hierbij uit van zijn eigen emotie in het bewuste en onderbewuste.

In zijn magisch realistische en surrealistische werk, zet hij realistische vormen in een geheel eigenzinnige omgeving, waardoor er een absurd beeld ontstaat, dat gebaseerd is op een bepaald thema.

In zijn abstracte werken maakt hij meestal gebruik van organische vormgen en primaire kleuren. Door het gebruik van diverse soorten
materialen op het doek ontstaat er een gelaagd levendig beeld.

Hans begint meestal met ronde vormen (niets wordt rechthoekig geboren) die spontaan bij hem opkomen, maar tijdens het proces laat hij het toeval toe, stuurt het bij en komt tot een uiteindelijk resultaat.

In het figuratieve werk is de spontaniteit, de snelheid, de directheid en de kracht van het neerzetten van de figuren, vlakken, lijnen en kleuren een belangrijk uitgangspunt.

Naast het schilderen maakt hij ook grafisch werk ( etsen, lino’s en collages ), keramiek en landart objecten (sulpturen van organisch materiaal.)

Als u contact met mij wilt opnemen, dan kan dat via het contactformulier of via onderstaande adresgegevens:

Hans Scholte in ‘t Hoff
Roosje Voslanden 9
7542 VD Enschede
Telefoonnummer: (053) 476 89 24 en 06-42829109
E-mailadres: info@hansscholteinthoff.nl